Home » Administratie » Municipiul Vaslui are viceprimari! Vasile Pavăl: „Au fost repuși de instanță normal și firesc”

Municipiul Vaslui are viceprimari! Vasile Pavăl: „Au fost repuși de instanță normal și firesc”

Curtea de Apel Iași a decis marți că viceprimarii municipiului Vaslui Lucian Braniste (PNL) și Cătălin Mândru (USR-PLUS) își vor putea relua activitatea în cadrul instituției.

Judecătorii Curții de Apel Iași au hotărât casarea sentinței anterioare data de Tribunalul Vaslui, prin care cei doi viceprimari au fost suspendati și au respins acțiunea formulată de PSD – Filiala Vaslui, în contradictoriu cu Consiliul Local Vaslui, decizia în acest caz fiind definitivă.

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, majoritatea PNL – USR-PLUS din cadrul CL Vaslui a votat pentru a doua oară pe cei doi viceprimari propuși de cele două formațiuni politice pentru mandatul 2020-2024. Este vorba despre Lucian Braniște de la PNL și Cătălin Mândru de la USR-PLUS. Opoziția PSD din CL Vaslui a contestat alegerea celor doi viceprimari. Social democrații au susținut că noul consilier care trebuia să îi ia locul lui Dragoș Cazacu nu a fost validat, iar cinci consilieri PSD nu au putut participa fizic la vot în sala de ședințe, deoarece au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că a discutat astăzi cu unul din viceprimari și va prelua funcția de la 1 martie, deoarece mai are de rezolvat unele probleme la locul actual de muncă. Și cu cel de al doilea viceprimar edilul a avut discuții și urmează să fie stabilite detaliile preluării postului.

„Nu eu i-am repus pe viceprimari. Au fost repuși de instanță normal și firesc”, a spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*