Home » Local » Punctul de testare COVID-19, tras pe dreapta. Ministerul Sănătății nu a emis încă ordinul de funcționare

Punctul de testare COVID-19, tras pe dreapta. Ministerul Sănătății nu a emis încă ordinul de funcționare

Laboratorul pentru testarea COVID-19 din municipiul Vaslui nu funcționează nici la această dată. Cu toate că Primăria Vaslui a investit aproximativ 360.000 de lei pentru amenajarea locației, Ministerul Sănătații nu a emis încă ordinul de funcționare.

„Centrul de testare, din păcate nu funcționează nici acum. Ministerul Sănătății nu a emis ordinul de funcționare. Am discutat cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui, care mi-au precizat că laboratorul are toate avizele. Am investit în jur de 360.000 de lei pentru amenajarea punctului, care din nefericire stagnează”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Laboratorul este situat pe strada Republicii, bl. 350, scara A, parter. Lucrările de amenajare au prevăzut asigurarea suprafeţelor (pereţilor) lavabile până în tavan, acoperirea pavimentului cu linoleum medical, montarea de uşi cu deschidere automată pentru camerele de lucru a echipamentelor medicale etc.

Locația are destinaţie de spaţiu pentru cabinete medicale, fiind înscrisă în Cartea Funciară Vaslui cu numărul cadastral 70239-C1-U18 cu o suprafaţă construită de 297 metri pătrați (mp), o suprafaţă utilă de 243 mp şi o cotă teren de 62 mp, valoarea de inventar fiind de 470.847 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*