Home » Local » SJU Vaslui a semnat contractele de achiziție pentru 21 loturi de echipamente medicale

SJU Vaslui a semnat contractele de achiziție pentru 21 loturi de echipamente medicale

Au început să sosească primele echipamente medicale la noul ambulatoriu al Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. În cadrul proiectului, s-a desfășurat procedura de licitație deschisă pentru achiziția de echipamente medicale. Ulterior, s-au semnat contractele de achiziție publică pentru 21 de loturi, din cele 23 loturi. Până la această dată s-au livrat o parte din echipamente, urmând a fi recepționate în perioada următoare, după analizarea tuturor documentelor de către comisia de recepție.

Proiectul este finanțat prin intermediul POR 2014 – 2020 și a fost depus în luna septembrie 2018 la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est de către Consiliul Județean (CJ) Vaslui în parteneriat cu SJU. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, din care finanțarea nerambursabilă  de la Uniunea Europeană  se ridică la 10.153.048 lei, iar restul sumei de 207.000 lei reprezintă cofinanțarea autorităților județene.

În data de 19 iulie 2019 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului, moment din care au fost demarate procedurile în vederea achiziționării de echipamente medicale.

Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului.

Prin intermediul proiectului va fi cumpărată aparatură medicală performantă: ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele.

Din momentul în care noul ambulatoriu va intra în funcțiune, policlinica județeană va fi mutată în incinta SJU Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: