Home » Business » Un alt proiect amânat. Bazarul și târgul auto nu vor fi finalizate până în luna mai 2021

Un alt proiect amânat. Bazarul și târgul auto nu vor fi finalizate până în luna mai 2021

de Dănuț CIOBANU 

Bazarul și târgul auto din municipiul Vaslui nu vor fi finalizate la termenul prevăzut în contract – luna mai 2021. În prezent, mai sunt de realizat o serie de lucrări, iar până la sfârșitul anului proiectul va fi terminat. Municipalitatea dorește ca obiectivul să reprezinte una din zonele comerciale cele mai puternice din orașului. Valoarea proiectului care se ridică  la suma de 22.300.000 lei.

Pentru anul 2020, proiectul noului bazar a avut un buget total de 10.000.000 de lei, din care buget local 2020 în sumă de 2.177.441  lei și excedentul pe 2019 în valoare de 7.822.558 lei. În cadrul ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui din luna mai 2019, s-a reactualizat valoarea proiectului care se ridică  la suma de 22.300.000 lei.

”Nu cred că se poate pune în funcțiune bazarul în luna mai. Mai sunt câteva lucrări de făcut și sperăm că în toamnă să fie funcțional. Bazarul vechi nu va mai exista în iarna care vine. Mai este o platforma mare de făcut pentru târgul de mașini, care este o zonă de mare interes. Sperăm că în acest an vom pune în funcțiune bazarul”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Licitația publică pentru obiectivul ”Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat în data de 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de societăți. Asocierea de firme este formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc.

”În bazarul nou vor fi prinse și alte activități care nu sunt în bazarul vechi, cum ar fi desfacerea obiectelor vechi, magazine specializate pentru produse chimice etc. În noua locație, activitatea curentă va fi structurată altfel. În schimb, le spuneam și celor care își desfășoară activitatea în bazar că vor încăpea toți. Activitatea din bazar va fi un pol de atenție nu numai pentru vasluieni, ci și pentru cei care vor să își desfacă produsele acolo”, a mai spus Vasile Pavăl.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: