Home » Administratie » ”Habemus” viceprimar la Bârlad: Ana Maria Vintilă (USR)! (Foto+Video)

”Habemus” viceprimar la Bârlad: Ana Maria Vintilă (USR)! (Foto+Video)

Consilierii PSD s-au retras din sală la momentul scrutinului, însă userista a ieșit învingătoare cu 11 voturi. 

Ana Maria Vintilă, titulara unuia din cele trei mandate de consilier municipal deținute de USR, a devenit noul viceprimar al Bârladului. Ea a fost desemnată drept candidat comun al grupurilor PNL și USR din cadrul Consiliului Local (CL) Bârlad. Singurul contracandidat al ei a fost Vasile Ivan, de la ALDE, acesta fiind aruncat în cursă de colegul său de partid, consilierul Corneliu Constantin Pleșu. Propunerea celor de la ALDE a fost un soi de cronică a unei ”morți” anunțate, căci ”zarurile” fuseseră deja aruncate.

Consilierii PSD au părăsit sala înainte de alegerea noului viceprimar al Bârladului

Desemnarea noului viceprimar de Bârlad a fost făcută prin vot secret, însă la momentul scrutinului toți consilierii din partea PSD au părăsit sala. Consilierul Dorin Apostu a fost cel care a oferit explicația (mai mult sau mai puțin plauzibilă!) gestului său și al colegilor săi: nu au avut timp să discute și să analizeze așa cum trebuie acest subiect. Cei de la PSD au motivat că deși proiectul de hotărâre privind alegerea noului viceprimar al Bârladului a fost depus încă de miercuri (24 februarie), cele două zile avute la dispoziție nu au fost îndeajuns pentru a ”diseca” problema în profunzime!

Așa se  face că în urma votului secret, Ana Maria Vintilă a câștigat fotoliul de viceprimar cu 11 voturi. S-au mai înregistrat și două voturi împotrivă, iar unul a fost anulat.

Ana Maria Vintilă este cea de a doua femeie din localitate care accede în această funcție, după ce în mandatul trecut funcția de viceprimar a fost ocupată de Roxana Miron Feraru (PSD). În vârstă de 45 de ani, Ana Maria Vintilă este de profesie inginer biofizician, însă de peste 15 ani lucrează în cadrul filialei locale a unei firme nemțești care are relații comerciale cu SC Rulmenți SA Bârlad.

 

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*