Home » Administratie » Opoziția îl forțează pe președintele CJ Vaslui să doneze un teren. Buzatu acuză consilierii PNL și USR-PLUS de fariseism

Opoziția îl forțează pe președintele CJ Vaslui să doneze un teren. Buzatu acuză consilierii PNL și USR-PLUS de fariseism

de Dănuț CIOBANU 

Războiul dintre conducerea Consiliului Județean Vaslui și consilierii din opoziție privind achiziționarea unui teren continuă. După ce proiectul a fost respins în luna ianuarie, hotărârea a căzut și la ședința ordinară de ieri. Dumitru Buzatu i-a acuzat pe consilierii PNL și USR-PLUS de fariseism, precizând că scopul acestora este să îl reclame. Liberalii au precizat că vor veni cu un proiect propriu pentru a rezolva această problemă. 

Proiectul privind cumpărarea terenului de către UAT județul Vaslui privește patromoniul, iar pentru aprobarea acestuia este nevoie de două treimi din voturile consilierilor județeni. Consilierii din opoziție nu au fost de acord nici de această dată cu argumentele aduse în favoarea adoptării hotărârii și urmează ca dezbaterile pe marginea acestui document să continue.

”Din momentul în care s-a investit pe terenul cetățenului, este nevoie de autorizație de construire, ordin de șantier care a permis începerea lucrărilor și nu știm dacă aceste documente există”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a replicat imediat și a susținut că opoziția dorește să îl reclame în legătură cu aceste lucrări.

„Nu este niciun punct slab acolo. Eu știu cum să rezolv problema imediat, dar nu vreau. Vreau să vadă luemea cât sunteți de atașați de problemele comunității. Pot să o rezolv în următoarea lună, dar nu vreau, să vadă lumea oamenii pe care i-a votat. Sunteți niște farisei. Faceți o opoziție surdă, în detrimentul cetățeanului”, a spus Buzatu.

Viziteu a răspuns că majoritatea refuză dialogul cu opoziția, iar liberalii vor depune un proiect de hotărâre care să soluționeze această problemă.

”Venim cu un proiect de hotărâre să rezolvăm problema. Noi pledăm pentru varianta de expropriere pentru o cauză de utilitate publică. Luni depunem proiectul”, a punctat Viziteu.

Consilierii USR i-au reamintit lui Dumitru Buzatu că a promis că va cumpăra personal acel teren și îl va dona județului Vaslui.

În prezent, în județul Vaslui, se desfășoară lucrări la obiectivul de investiție finanțat prin PNDL „Reabilitare și modernizare drum județean DJ 284: DN24 B (Huși) – Epureni – Duda – Pâhnești – Fundătura – Arsura – DN 28 (Ghermănești)”.

În apropierea kilometrului 1+100 de pe traseul acestui drum județean au fost identificate o serie de probleme tehnice care pun în pericol buna desfășurare a acestei investiții, precum și siguranța celor care tranzitează drumul.

În vederea punerii în siguranță a circulației și a stabilizării drumului, proiectantul și reprezentanții executantului au venit cu propunerea de achiziționare a unui teren, în aval de drum. Este vorba despre un teren de aproximativ 800 de metri pătrați, pentru executarea lucrărilor în vederea asigurării stabilității acestuia. Conform raportului de evaluare, valoarea maximă care poate fi plătită pentru acest teren este de 19.476 lei.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: