Home » Administratie » Primăria Bârlad se împrumută la bănci!

Primăria Bârlad se împrumută la bănci!

Edilii bârlădeni au nevoie de peste 35 de milioane de lei pentru a putea asigura cota de cofinanțare a unor importante proiecte susținute din fonduri europene. 

Edilii Bârladului intenționează să împrumute peste 35 de milioane de lei pentru a putea duce la bun sfârșit câteva dintre proiectele importante pentru urbe. Este vorba despre cota de confinanțare pe care municipalitatea bârlădeană este obligată să o asigure obiectivelor cu finanțare din fonduri europene.

Proiectele în cauză au fost demarate de autoritățile locale grație accesării unor proiecte cu finanțare europeană prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sunt 10 proiecte pentru care Primăria Bârlad trebuie să asigure – ca și cotă de cofinanțare – un total de 35.258.291 lei: ”Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon în municipiul Bârlad” – 12.986.754 lei; ”Dezvoltarea sistemului public de transport în comun în municipiul Bârlad prin achiziția de autobuze electrice în scopul reducerii emisiilor de carbon” – 3.759.098 lei; ”Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Elena Beldiman” – 2.247.936 lei; ”Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 8” – 513.209; ”Construire și dotare corp nou pentru Grădinița cu program prelungit nr. 5 Clopoțel” – 783.906; ”Modernizarea sistemului de iluminat public” – 213.724; ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului municipal Elena Beldiman” – 8.085.688 lei; ”Consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din cadrul Colegiului Tehnic Al. I. Cuza” – 353.806 lei; ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad” – 1.083.660 lei și ”Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în municipiul Bârlad” – 5.230.507 lei.

Cele peste 35 de milioane de lei necesare cotei de cofinanțare aferentă acestor proiecte urmează a fi obținută în baza unui credit bancar pe care municipalitatea bârlădeană urmează să-l contracteze. Perioada de rambursare a creditului se va întinde pe o perioadă de maxim 12 ani. Însă, trebuie spus că înainte de toate trebuie obținut girul Consiliului Local Bârlad, care se va întruni astăzi, 26 februarie, într-o ședință pe ordinea căreia figurează, printre altele, și acest proiect.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: