Home » Administratie » Bazinul de înot olimpic, proiect prioritar pentru Primăria Vaslui în anul 2021

Bazinul de înot olimpic, proiect prioritar pentru Primăria Vaslui în anul 2021

Construcția bazinului de înot olimpic în municipiul Vaslui este unul din proiectele importante ale municipalității în anul 2021. Primăria Vaslui preconizează ca proiectul să intre în execuție în acest an.

„Sperăm să avansăm în continuare cu acest proiect. Așteptăm din moment în moment avizul interministerial pentru investiție și, dacă e nevoie, să aducem clarificări”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În cursul lunii noiembrie 2020, Consiliul Local Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru bazinul de înot olimpic. Investiţia se va realiza pe strada Decebal, în vecinătatea Complexului Sportiv Municipal Vaslui.

Clădirea va fi organizată astfel: subsol – spaţii tehnice; parter- bazin olimpic, bazin antrenamente, bazin copii, birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, holuri de acces; etaj 1 – tribune, birouri, vestiare, grupuri sanitare şi holuri de acces.

De asemenea, pe amplasament se vor amenaja alei pietonale, alei de acces auto, 70 de parcaje pentru autovehicule mici, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3 locuri pentru autocare.

”Am avut acel necaz când a fost închis bazinul. Nu a mai întrunit condițiile de deschidere. Ca să poată fi redeschis trebuia făcută o reparație capitală și trebuiau mulți bani investiți acolo. Am discutat cu proiectanții și cu oamenii care asigură protecția și nimeni nu s-a angajat ca salvamar la o adâncime mai mare de 2,80 – 3 metri. Decât să introduc acolo niște bani și să nu rezvol această problemă, am mers pe construcția unui bazin nou, proiect care este realizabil”, a explicat Vasile Pavăl.

Investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: