Home » Administratie » Primăria Vaslui va investi 20 milioane de lei pentru modernizarea străzii Decebal.

Primăria Vaslui va investi 20 milioane de lei pentru modernizarea străzii Decebal.

Consiliul Local Vaslui a aprobat o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții strada Decebal. Principalele lucrări propuse pentru reabilitare vizează asfaltarea carosabilului, montarea de borduri noi, lucrări pentru siguranţa circulaţiei, amenajare piste de biciclete – pe tronsonul de trotuar pe partea Sălii Sporturilor, instalaţia de iluminat existentă va fi înlocuită şi se vor prevedea corpuri de iluminat cu LED, reţea canalizare pluvială pentru dirijarea apelor pluviale etc.

„Strada trebuie modernizată, pentru că pe acolo tranzitează și traficul greu. Sperăm ca în a doua parte a anului 2021 să se lucreze în zonă. În bugetul care urmează să îl aprobăm va fi trecută fiecare investiție cu sursa de finanțare corespunzătoare. Strada Decebal, ca și proiectul de pe Traian vor fi investiții care vor dispune de bugete multianuale. Infrastructura de pe Decebal trebuie construită pentru traficul greu”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Astfel, strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui,  va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

În cursul lunii iulie 2019, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.

„Această stradă va fi cu două  benzi pe sens, vom implementa un sistem de iluminat public modern, cu tot ce înseamnă o stradă orășănească. Pentru că eu o consider deja nu o stradă preorășănească ci orășănească, care s-a mobilat cu obiective în stânga și dreapta”, a explicat Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: