Home » Local » A murit îngropat de viu, sub privirile îngrozite ale tatălui său! (Foto+Video)

A murit îngropat de viu, sub privirile îngrozite ale tatălui său! (Foto+Video)

Un mal de pământ s-a surpat peste un tânăr care muncea la reabilitarea rețelei de apă și canalizare din localitatea vasluiană Munteni de Jos. 

Un tânăr în vârstă de numai 25 de ani și-a găsit sfârșitul în urma unui tragic accident de muncă, fiind îngropat de viu, sub tone de pământ. Bărbatul era angajatul unei firme care executa lucrări la rețeaua de canalizare și apă din satul Muntenii de Jos, județul Vaslui.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 15, în timp ce tânărul, împreună cu tatăl său, lucrau la reabilitarea unei conducte de apă de pe strada Avicola, din Muntenii de Jos. Trebuie spus că cei doi bărbați sunt din județul Botoșani, însă sunt angajați ai unei firme din Târgu Mureș care fusese contractată să efectueze lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare și apă din localitatea vasluiană. Șanțul pe care îl săpaseră avea o adâncime de aproximativ patru metri, iar la un moment dat tânărul a coborât ca să ia o scară. Din nefericire, brusc, unul dintre maluri s-a surpat și tone de pământ s-au năruit peste bietul om, îngropându-l de viu în câteva clipe, sub ochii îngroziți ai tatălui său. Tatăl victimei este cel care, de altfel, a și alertat telefonic, la 112, autoritățile județului. În scurt timp, la fața locului au ajuns echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui și de la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui. Nu mai puțin de cinci echipaje de pompieri au acționat imediat pentru a-l scoate cât mai repede de sub tonele de pământ care se prăvăliseră peste el.

” Când au ajuns colegii noștri la fața locului, victima era acoperită de un strat de pământ cu o grosime de circa 1,5 metri. În decurs de aproximativ 20 de minute, colegii au reușit să scoată victima de sub pământ, care era în stop cardio-respirator”, ne-a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

Imediat, echipajele medicale de pe ambulanțe au început manevrele de resuscitare, însă, din păcate, nu au putut să-l readucă la viață. După aproape o oră de încercări disperate, a fost declarat decesul bărbatului.

La rândul său, tatăl tânărului a avut nevoie de îngrijiri medicale, șocul de a-și vedea fiul îngropat de viu fiind unul peste puterile sale. La fața locului au sosit și echipe de polițiști și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, care au și declanșat cercetări pentru a elucida circumstanțele în care s-a produs accidentul de muncă.

”Am fost sesizați la rândul nostru prin 112, de către cei de la poliție și imediat am trimis o echipă la fața locului. Colegii urmează să facă cercetările de rigoare pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii acestui eveniment. Este clar că vorbim despre un accident de muncă pentru că din primele date reiese că lucrările în zonă s-au executat fără a se lua măsuri de securitate și sănătate în muncă. Vorbim, în primul rând, despre amenajarea corespunzătoare a malurilor și securizarea acestora tocmai pentru a preveni surparea. Dacă s-ar fi luat măsurile acestea, nu s-ar fi ajuns la o asemenea tragedie. Vom investiga în amănunt acest caz pentru a stabili cu exactitate toate cauzele care au dus la producerea evenimentului și, ulterior, vom dispune măsurile legale”, a declarat pentru EstNews Gheorghe Chirvase, șeful ITM Vaslui.

La rândul lor, polițiștii vasluieni au declanșat cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în  muncă.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: