Home » Invatamant » CJ Vaslui a majorat semnificativ bursele școlare. Buzatu acuză consilierii județeni că au ignorat proiectul

CJ Vaslui a majorat semnificativ bursele școlare. Buzatu acuză consilierii județeni că au ignorat proiectul

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a majorat cuantumul burselor şcolare aferente semestrului al Il-lea al anului şcolar 2020-2021. În urma centralizării propunerilor primite de la unităţile de învătământ aflate sub autoritatea CJ Vaslui, pentru semestrul al Il-lea al anului şcolar 2020-2021 s-a solicitat un număr total de 259 de burse:

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”C. Pufan” Vaslui (80 de burse), Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”E. Polihroniade” Vaslui (107 burse), Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Negreşti (26 de burse) şi Şcoala Profesională Specială ”Sf. Ecaterina” Huşi (46 burse).

La votul proiectului de hotărâre din plenul ședinței ordinare, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, s-a arătat surprins de faptul că niciun consilier județean nu a luat cuvântul, pentru a semnala majorarea burselor școlare. Buzatu a adăugat că toți consilieri trebuie să se aplece asupra problemelor cu care se confruntă populația și să facă propuneri pentru rezolvarea acestora.

„Este o mărăre semnificativă a cuantumului acestor burse. Nu întreabă nimeni de ce am luat această decizie?!Analizând cuantumul din trecut, se impunea o majorare pentru copiii din unitățile de învățământ special. Cei mai mulți copii sunt din familii cu dificultăți materiale majore, care au venituri reduse”, a precizat Dumitru Buzatu.

Astfel, în semestrul al ll-lea al anului şcolar 2020-2021, vor fi următoarele cuantumuri pentru bursele de care beneficiază copiii cu cerinţe educaţionale speciale care urmează cursurile unităţilor de învăţământ special din judeţul Vaslui: bursă de merit – 650 lei; bursă de studiu – 500 lei; bursă de ajutor social – 500 lei.

Fondurile necesare pentru acordarea de burse şcolare se ridica la nivelul sumei de 1.582.500 lei si vor fi prevăzute în bugetul local al judeţului Vaslui, pe anul 2021.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: