Home » Administratie » Start la pregătirea documentației pentru strada Traian! Investiția se ridică la 7,8 milioane de lei

Start la pregătirea documentației pentru strada Traian! Investiția se ridică la 7,8 milioane de lei

Primăria Vaslui pregătește documentația pentru declanșarea reparațiilor capitale pe strada Traian. Devizul general al lucrărilor se ridică la suma de 7.874.311 (cu TVA). Prin realizarea obiectivului se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport pe străzile supuse investiţiei, facilitând astfel mobilitatea populaţiei şi a bunurilor.

Principalele lucrări propuse vizează: frezare strat uzură existent şi aşternere straturi mixturi asfaltice noi; demontare borduri din beton de ciment existente şi montare borduri noi din beton de ciment; aşternere a două straturi de mixturi asfaltice; delimitarea pistelor pentru biciclete se va realiza prin marcaje; înlocuirea băncilor şi coşurilor de gunoi rupte, deformate, fără fundaţii, degradate şi montarea de bănci din dulapi de lemn; scoaterea şi înlocuirea arborilor uscaţi, rupţi, care au coroana ce depăşesc spaţiul verde, aşternerea a 10 centimetri de pământ vegetal şi însămânţarea de gazon etc.

„Doresc să urgentăm documentația proiectelor de pe Traian și Decebal, deoarece tranzitează orașul pe axa Nord – Sud. Traianul este legat de troleu, se va reabilita zona carosabilă, iluminatul, zona pietonală, vom construi locuri noi pentru parcarea mașinilor. După votul favorabil pe aceste proiecte vom achiziționa prin licitație publică proiectele tehnice, documente pe care le vom prezenta Comisiei de Urbanism din Consiliul Local, pentru a fi îmbunătățite”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Lucrările de reparații vor debuta în a doua jumătate a acestui an, după ce vor fi finalizate celelalte lucrări cu introducerea rețelelor de gaze, apă și canal.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*