Home » Administratie » Surpriza din bugetul pe 2021. Vasile Pavăl susține că se vor aloca sume mari pentru investiții

Surpriza din bugetul pe 2021. Vasile Pavăl susține că se vor aloca sume mari pentru investiții

Primăria Vaslui are în lucru bugetul pentru anul 2021. Au fost previzionate veniturile care urmează să fie realizate, iar după votarea bugetului consolidat al statului se va trece în linie dreaptă la întocmirea bugetului. Autoritățile locale așteaptă ca ANAF să transmită sumele care vor fi alocate din TVA, impozitul pe venit sau alte surse. La toate aceste surse se adaugă taxele și impozitele locale aferente anului 2021.

„În primul trimestru am avut un aflux mare de cetățeni care și-au plătit obligațiile financiare, pentru a beneficia de bonificația de 10% care se acordă persoanelor fizice și juridice. În acest an vom aloca la secțiunea de dezvoltare mult mai mulți bani. Problema cu care ne confruntăm se referă la constructorii, care nu au capacitatea de a implementa investițiile. Am transmis scrisoarea primarului către cetățeni, în care am enumerat obiectivele realizate în 2020 și ce vrem să facem în 2021. Cu scrisoarea am transmis și deciziile de impunere pe acest an”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Conform execuției bugetare, la data de 30 noiembrie 2020 s-a încasat în municipiul Vaslui din taxe și impozite locale un procent de 79,39%, adică suma de 28.949.464 lei.

Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, terenuri, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale.Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice. Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: