Home » Local » Extinderea UPU Vaslui este în grafic. Construcția heliportului a fost eliminată și se lucrează la proiectul tehnic

Extinderea UPU Vaslui este în grafic. Construcția heliportului a fost eliminată și se lucrează la proiectul tehnic

de Dănuț CIOBANU 

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va investi 13,3 milioane de lei în extinderea Unității de Primiri Urgențe. După ce construcția heliportului a fost anulată, în prezent, se lucrează la proiectul tehnic al investiției. Proiectul va fi finalizat în anul 2023, iar de infrastructura medicală modernă vor beneficia cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU.

Proiectul de extindere „Extindere Unitate de Primiri Urgențe” a mai făcut un pas înainte. Recent a fost aprobat un act adițional la contractul de finanțare, prin care s-a eliminat din proiect construirea heliportului. Până la această dată au fost derulate 15% din activitățile proiectului, printre care se numără finalizarea achiziției serviciilor de informare și publicitate și consultanță în managementul proiectului. De asemenea, s-a atribuit contractul pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică, iar proiectul tehnic este în lucru.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat valoarea totală a proiectului care se ridică  la suma de 13,3 milioane de lei, din care suma de 6,9 milioane lei reprezintă cofinanțarea din partea CJ Vaslui.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a precizat că s-au încercat mai multe soluții pentru realizarea heliportului, însă în incinta spitalului nu este spațiu suficient pentru această investiție.

Proiectul „Extindere Unitate de Primiri Urgențe” beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, începând cu data de 1 martie 2017 până la data de 31 mai 2023.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU a SJU Vaslui. Printre beneficiari se numără și cele 101 persoane care lucrează la UPU, paramedicii care lucrează pe autospecialele de terapie intensivă, precum și cei 170 de aparținători ai pacienților care se prezintă zilnic la UPU”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

Pentru implementarea mai multor proiecte cu finanțare europeană, printrea care și extinderea UPU, CJ Vaslui a aprobat o hotărâre privind contractarea și garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei. Finanțarea are o maturitate de până la 12 de ani, din care o perioadă de graţie de până la 3 ani şi o perioada de rambursare de până la 9 ani. Contractarea şi garantarea finanţării rambursabile se fac pentru realizarea investiţiilor publice de interes judeţean: Creşterea eficienţei energetice a imobilului “CSEI Elisabeta Polihroniade”; Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Profesională Specială “Sfânta Ecaterina” Huşi; Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui; Extindere Unitate de Primiri Urgenţe; Reabilitare şi modernizare Drum strategic judeţean Bârlad – Laza – Codăeşti (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: