Home » Administratie » Străzile din Brodoc intră în reparații. Primăria Vaslui alocă 34 milioane de lei pentru acest proiect

Străzile din Brodoc intră în reparații. Primăria Vaslui alocă 34 milioane de lei pentru acest proiect

Primăria Vaslui va da drmul în această primăvară la asfaltarea străzilor din Cartierul Brodoc. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că lucrările vor fi executate de SC Viacons, iar constructorul abia așteaptă să înceapă lucrul.

„Tot în perioada imediat următoare vor fi atacate de constructori și alte zone cum ar fi Dimitrie Cantemir, Delea, Veteranilor, Cerchez, Moara Greci, Viișoara, Rediu etc”, a spus Vasile Pavăl.

Consiliul Local Vaslui a aprobat în ședința ordinară de joi, 20 februarie 2020, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor din suburbia Brodoc. Obiectivul de investiții se ridică la o valoare totală de 34.728.655 lei (cu TVA).

Astfel, sunt vizate pentru modernizare străzile  Bârladului, Constantin Brâncoveanu, Enachiță Văcărescu, Ciocârliei, Lăcrămioarelor, Nicolae Grigorescu, Zorilor, Pușkin, Ghencea, Grădiniței, Nicolae Titulescu, Horia, Mitropolit Varlaam, Mitropolit Varlaam 2, C. A. Rosetti, C. A. Rosetti 2, Aleea 10. Lungimea totală a rețelei de străzi ce vor fi modernizate este de 9.698 metri. Modernizarea străzilor va cuprinde sistematizarea traseului și realizarea unui sistem rutier conform categoriei de trafic ușor.

Principalele lucrări constau în săpătură în casetă/umpluturi; realizare strat nisip, în grosime de 5 cm/blocaj din piatră brută, în grosime de 30 cm; realizare rigole; realizare trotuare pietonale adiacente străzilor din pavele de beton/beton (acolo unde spațiul rămas dintre carosabil și limita de proprietate este foarte mic); amenajare 10 străzi laterale/legătură pe o lungime de 15-19 metri cu aceeași structură rutieră ca a străzilor proiectate; marcaje rutiere orizontale și panouri verticale pe toată lungimea străzilor  etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: