Home » Local » Bătrână bătută de propriul nepot!

Bătrână bătută de propriul nepot!

Agresorul, un minor în vârstă de 17 ani, a ajuns după gratii din cauză a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști. 

Calvarul trăit în ultima vreme de o bătrână din comuna vasluiană Vutcani a ajuns în atenția oamenilor legii după ce femeia a reclamat că a fost bătută de propriul său nepot. Totul a ieșit la iveală pe 2 martie, când polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au fost alertați de bătrână (în vârstă de 53 de ani) care le-a povestit cum nepotul ei, în vârstă de 17 ani, a bătut-o. După o primă serie de cercetări, polițiștii sosiți la fața locului au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele minorului, pentru o perioadă de cinci zile.

”Însă, pe 5 martie, colegii de la Secția 4 Poliție Rurală Huși au primit din nou o sesizare în legătură cu acest caz. De această dată, unul din unchii minorului (un bîrbat de 35 de ani) a fost cel care a sesizat faptul că băiatul a încălcat ordinul de protecție provizoriu și ar fi amenințat-o pe bunica sa. Într-adevăr, din cercetările efectuate a reieșit că pe 5 martie, minorul a pătruns fără drept în locuința bunicii sale și ar fi proferat amenințări atât la adresa ei, cât și a unchiului său. Or, ordinul de protecție provizoriu stipula clar că minorul era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de bunica sa și, totodată, îi era interzis să o contacteze”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Întrucât a încălcat cu bună știință ordinul provizoriu de protecție, minorul a fost reținut pe 5 martie de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore. A doua zi, agresorul a fost prezentat Judecătoriei Huși, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Minorul face obiectul unui dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie, amenințare, violare de domiciliu și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul provizoriu de protecție.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*