Home » Administratie » Primăria Huși va construi mai multe parcări. Orașul este supraaglomerat de mașini

Primăria Huși va construi mai multe parcări. Orașul este supraaglomerat de mașini

Primăria municipiului Huși va construi mai multe parcări, pentru a fluidiza traficul rutier. Orașul este foarte aglomerat de mașini și doar o astfel de investiție va putea veni în sprijinul conducătorilor auto.

„Avem în proiect construirea unui număr de cinci sau șase parcări. Să sperăm că vom găsi loc pentru investiții. O mașină se poate lua și cu 2.000 de euro, iar lumea își cumpără autoturisme. Orașul este construit pe o arhitectură dinainte de Revoluție, unde la o scară de bloc sau un bloc erau 5-6 locuri de parcare. Acum locatarii unui singur apartament au nevoie de trei locuri de parcare. Cam acesta este gradul de încărcare, mai mult de patru ori decât am putea asigura noi”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

În paralel cu criza locurilor de parcare, municipalitatea încearcă să facă față consecințelor crizei de sănătate provocată de pandemia de coronavirus. Astfel, Primăria Huși nu va majora taxele și impozitele aferente anului 2021. În ultimii 12 ani, autoritățile locale nu au majorat niciodată obligațiile fiscale la bugetul local, cu excepția situațiilor în care a fost modificat Codul Fiscal. De regulă, în ultimii ani, colectarea veniturilor la bugetul municipiului Huși se ridica anual la un procet de 97-98%.

Din nefericire, din cauza crizei economice provocată de pandemia de coronavirus, estimările arată că veniturile colectate la bugetul local vor fi mai mici. Practic, o parte din firme nu au posibilitate să își achite obligațiile fiscale și, de asemenea, amenzile nu mai pot fi recuperate deoarece pe timpul stării de alertă nu mai pot fi transmise somații rău platnicilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*