Home » Administratie » Proiectul de gaze de la Hoceni, finanțat cu sume de la bugetul național sau fonduri europene

Proiectul de gaze de la Hoceni, finanțat cu sume de la bugetul național sau fonduri europene

Proiectul de gaze naturale promovat de comunele Hoceni, Crețești, Dimitrie Cantemir și Pădureni a intrat în linie dreaptă, în ceea ce privește întocmirea documentației. În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate și se fac demersurile necesare pentru obținere avizelor necesare de mediu, telefonie etc.

„Lucrăm în continuare la acest proiect. Deocamdată nu am identificat o sursă de finanțare. Noi facem documentația proiectului și îl vom depune pe una din liniile de finanțare cu bani de la bugetul național sau prin fonduri europene. Sunt mai multe avantaje atunci când utilizăm gaze naturale. În primul rând nu mai tăiem pădurile, este mai civilizat și mai avantajos din punctul de vedere al prețului”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

La nivelul județului Vaslui a mai fost înființată o altă asociație care are drept obiectiv racordarea unor comunități la rețeaua de gaze naturale. Localitățile care fac parte din asociere sunt Murgeni, Fălciu, Berezeni, Șuletea și Epureni.

Și Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni, a spus că, în prezent, are în lucru un proiect pentru alimentarea cu gaze naturale.

”Am depus acest proiect de mai mult timp. Zona dintre Cișmeaua Moldovencei și Mărășeni, pe unde trece conducta de gaze spre comuna Ștefan cel Mare aparține de Bălteni. Noi am demarat proiectul, am realizat o parte din studiile necesare și acum suntem în etapa de concesionare a terenului. SC Gaz Est Vaslui se va ocupa de proiectare și execuția lucrărilor. Noi acum facem diligențele necesare pentru a obține avizele de la Apele Române și Căile Ferate, în vederea emiterii autorizației de construire. Pentru început ne va ajuta Consiliul Județean cu sumele necesare, urmând ca noi să identificăm alte surse de finanțare a proiectului”, a spus Relu Brașoveanu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*