Home » Business » Promisiunea primăverii la capitolul infrastructură. Drumul de coșmar DJ 248 A-Todirești va fi asfaltat!

Promisiunea primăverii la capitolul infrastructură. Drumul de coșmar DJ 248 A-Todirești va fi asfaltat!

de Dănuț CIOBANU 

Unul din drumurile din județul Vaslui pe care circulația este un adevărat calvar este DJ 248 A. Drumul are o lungime de 10 kilometri și face legătura cu județul Iași. Pe teritoriul județului Vaslui drumul trece prin comuna Todirești, zonă în care drumul este plin de gropi și în timpul ploilor de mocirlă. Ordinul de începere a lucrărilor la acest drum a fost emis în data de 1 august 2019 și sunt promisiuni că în această primăvară va fi asfaltat.

Drumul județean 248 A care trece prin comuna Todirești și face legătura cu județul Iași va fi asfaltat în această primăvară. Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că a discutat cu constructorul și aceasta este promisiunea pe care a primit-o. Tronsonul de drum are 10 kilometri și trece prin satele Drăgești și Sofronești, iar în fiecare an sute de conducători auto au suportat calvarul traversării acestei zone.

„Până în luna mai acest drum va fi asfaltat, cel puțin cu primul strat. Acum se lucrează la drum, este acolo o întreagă flotă de agregate. Este un drum interjudețean de mare importanță, care asigură legătura cu județul Iași. Acum se lucrează la terasament și se pune un strat de piatră spartă. După cum văd că se mișcă constructorul, am convingerea că drumul va fi asfaltat”, a spus Petrică Simiuc.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a emis ordinul de începere a lucrărilor în data de 1 august 2019, investiția beneficiind de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Cele 17 proiecte prin PNDL 2 implementate de CJ Vaslui totalizează suma de 180 milioane de lei. Un număr de 13 proiecte vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, trei proiecte privesc reabilitarea unor poduri, iar printr-un proiect se finanțează construcția unui imobil la Școala Inclusivă ”Sfânta Ecaterina” din Huși.

În cursul anului trecut, au fost recepționate două proiecte pe infrastructură: DJ 244 M Roșiești – Idrici cu o lungime de 2,5 kilometri și DJ 244 L Bunești Averești cu o lungime de 2,5 milometri. De asemenea, s-a recepționat proiectul privind reabiltarea podului de la Sărățeni.

Pe diferite proiecte de investiții sunt finanțate lucrări de modernizare pentru 200 kilometri de drumuri județene, obiective care sunt la diferite stadii de execuție. Pe lângă fondurile europene și cele acordate prin PNDL, CJ Vaslui a alocat anul trecut 13 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor.

Județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*