Home » Local » Rugbiștii bârlădeni se pregătesc pentru noul sezon competițional!

Rugbiștii bârlădeni se pregătesc pentru noul sezon competițional!

Campionatul Diviziei Naționale de Seniori ar putea demara în luna aprilie. 

Deși pandemia de COVID – 19 a băgat în ”carantină” și sportul cu balonul oval, totuși sunt speranțe că odată cu venirea primăverii se va dezgheța și noul sezon competițional. Federația Română de Rugby (FRR) ar putea da ”ok”-ul pentru începerea ediției de campionat a Diviziei Naționale de Seniori (DNS) chiar de luna viitoare. În consecință, rugbiștii de la RC Bârlad au demarat, de mai mult timp, pregătirile în vederea abordării noului sezon competițional.

Ioan Harnagea, antrenorul RC Bârlad

”La sfârșitul lunii februarie, toți antrenorii și conducătorii de cluburi interesate să participe în campionatul DNS am avut o întrunire la București. A fost un fel de ședință tehnică, ad-hoc, unde s-au discutat și analizat toate amănuntele legate de acest subiect. În primul rând trebuie spus că și această ediție de campionat DNS se va derula cu respectarea expresă a tuturor condițiilor igienico-sanitare impuse de această pandemie. Spre exemplu, cu 72 de ore înainte de disputarea unui meci, toți jucătorii vor trebuie să aibă făcute acele teste medicale care vor arăta dacă sunt sau nu infectați cu COVID-19. Oricum, din acest punct de vedere, nu se va face rabat de la nimic. Deși nu a fost fixată o dată concretă, se intenționează ca, cel mai probabil, în luna aprilie să se dea startul noii ediții a campionatului DNS, la care și-au anunțat intenția de a participa nouă cluburi, printre care și al nostru, bineînțeles”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, antrenorul Rugby Club (RC) Bârlad.

Rămâne ca în următoarele zile, conducerea FRR să ia o decizie finală în această privință, pe care o va face publică în cel mai scurt timp posibil.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: