Home » Local » Angajatorii ignoră normele de securitate în muncă. Zeci de accidente în economia județului Vaslui

Angajatorii ignoră normele de securitate în muncă. Zeci de accidente în economia județului Vaslui

La nivelul județului Vaslui s-au înregistrat în anul trecut nu mai puțin de 38 accidente de muncă, dintre care 33 soldate cu incapacitate temporară de muncă, 2 cu invaliditate și 3 cu deces.  Astfel, cheltuielile totale efectuate cu accidente de muncă în anul 2020 au fost de 120.772 lei.

Ultima lună a anului 2020 a fost nefastă pentru lucrătorii din județul Vaslui. Potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, în luna decembrie 2020 au fost comunicate de angajatori 3 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători. Astfel, au fost avizate de către ITM Vaslui şi IM București 5 dosare de cercetare, în urma cărora a fost înregistrat un accident de muncă mortal şi 4 accidente de muncă care au produs incapacitate temporară de muncă.

”Cauzele care au dus la producerea accidentelor de muncă sunt multiple. Angajatorii nu au asigurat cunoaşterea şi respectarea prevederilor legale în domeniul securității şi sănătăţii în muncă, iar lucrătorii nu au respectat măsurile dispuse de angajatori, fiind utilizate echipamente de muncă la activităţi contraindicate care au generat pericol de accidentare”, a precizat Manuela Moraru, purtător de cuvânt al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*