Home » Administratie » Centura Bârladului se pregătește să traverseze râul Bârlad și calea ferată!

Centura Bârladului se pregătește să traverseze râul Bârlad și calea ferată!

Constructorul asigură că face eforturi pentru a respecta termenul limită de finalizare a lucrărilor. 

Unul dintre cele mai importante proiecte de investiții pentru întreaga comunitate din Bârlad – șoseaua de centură a orașului – a intrat într-una din cele mai complexe faze: traversarea râului Bârlad și a căii ferate. Recent, primarului Bârladului, Dumitru Boroș, a făcut o nouă deplasare pe șantierul proiectului pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai antreprenorului și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care au oferit date despre stadiul lucrărilor.

În momentul de față, se lucrează la construcția traversărilor peste calea ferată și a podurilor peste Râul Bârlad. În paralel, continuă și lucrările la amenajare a peste 20 de podețe, de pe întregul traseu al construcției.

„Lucrările de pregătire pentru construcția celor peste 20 de podețe de pe tot traseul construcției se desfășoară în paralel cu cele de la traversările peste râul Bârlad, unde acum se realizează coloanele. Continuăm și celelalte lucrări de relocare a utilităților, în special de telecomunicații iar organizarea de șantier a avansat spre nord, până în apropierea Centrului de Afaceri și se menține în continuare completă și funcțională pentru stadiul actual”, au informat reprezentanții antreprenorului.

De cealaltă parte, primarul Dumitru Boroș s-a arătat mulțumit de situația din teren și a ținut să precizeze că municipalitatea va oferi în continuare tot sprijinul pentru ca acest proiect să poată fi dus la bun sfârșit: ”Colaborarea noastră cu reprezentanții CNAIR și cu antreprenorul este tot mai bună. Ședințele de lucru organizate pe întregul traseu al viitoarei variante de ocolire au scopul de a informa asupra stadiului real al investiției și de a stabili noi coordonate de colaborare. Ne-am oferit să sprijinim cu tot ce putem acest proiect extrem de important pentru Bârlad, în limita competențelor impuse de lege și a nevoilor din teren. Vedem, în continuare, că stadiul lucrărilor de pe șantier își menține dinamica și că șantierul a intrat acum într-una din cele mai grele și mari faze ale sale, și anume traversările peste râul Bârlad și peste calea ferată. Din câte am înțeles, termenele sunt respectate, cu unele excepții pentru anumite tronsoane, dar sperăm ca lucrurile să se remedieze din mers, în special în zona Direcției Sanitar-Veterinare, unde, de asemenea, urmează a se desfășura lucrări de anvergură”.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este firma Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: