Home » Administratie » CL Vaslui pregătește procedura de selecție a noului administrator al SC Locativa SRL

CL Vaslui pregătește procedura de selecție a noului administrator al SC Locativa SRL

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării procedurii de selecție a administratorului SC Locativa SRL. La această dată, societatea Locativa Vaslui SRL este condusă de administratorul provizoriu, desemnat la finalul anului trecut.

Deoarece la data de 31 martie expiră mandatul de administrator provizoriu la această societate, este imperios necesar organizarea procedurii de selecție a candidaților pentru postul de administrator la întreprinderea publică Locativa Vaslui și aprobarea scrisorii de așteptări a CL Vaslui privind activitatea administratorului societății.

Legislația impune reguli stricte privind selecția administratorilor și a membrilor în consiliile de administrație la societățile deținute majoritar de unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, a fost aprobată prelungirea mandatului de administrator provizoriu, pentru Nicu Palade, la SC Locativa Vaslui SRL, începând cu 1 aprilie 2021, până la data finalizării procedurii de selecție a administratorului societății.

Prin hotărârea privind înființarea societății, a fost stabilit faptul că administrarea și conducerea societății se face de către unicul asociat, municipiul Vaslui, prin administratorul desemnat.  Conform actului constitutiv al societății, administratorul este numit de CL Vaslui, pe o durata de maxim 4 ani. SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: