Home » Local » 10.000 de lei amendă în cazul accidentului de muncă de la Dodești !

10.000 de lei amendă în cazul accidentului de muncă de la Dodești !

Măsura a fost dispusă de ITM Vaslui, care continuă cercetările în acest caz soldat cu moartea unui vasluian în vârstă de 54 de ani.

Anchetatorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au dispus o primă măsură punitivă în cazul accidentului de muncă din satul Dodești, petrecut la începutul lunii trecute și soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 54 de ani. Firma care executa lucrările de construcție la respectivul obiectiv a fost amendată cu 10.000 de lei.

”În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost sistată activitatea firmei dar s-a dispus și sancționarea contravențională a acesteia cu amendă în valoare de 10.000 de lei” a declarat pentru Est News Gheorghe Chirvase, șeful ITM Vaslui.

Evenimentul s-a produs pe 3 februarie, pe șantierul unui obiectiv realizat cu fonduri europene din satul Dodești. Este vorba despre viitorul Centru Multifuncțional de Zi. Bărbatul de 54 de ani făcea parte din echipa de muncitori alocată acestui șantier și, la un moment dat, s-a dezechilibrat și a căzut pe treptele scării de acces la nivelul unu al clădirii. Cum nu avea nici măcar o cască de protecție pe cap, conform celor constatate de inspectorii ITM Vaslui, leziunile suferite de bărbat au fost extrem de grave. După ce i s-au acordat primele îngrijiri de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui, omul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Însă, la scurt timp, din cauza gravității cazului – traumatism cranio-cerebral acut, hematom subdural și comă de gradul III – medicii vasluieni au decis că se impune transferul de urgență al acestuia la un spital de specialitate din Iași. În cursul aceleeași zile, bărbatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor ieșeni, bărbatul a decedat pe 19 februarie.

Ancheta autorităților a arătat că la momentul producerii tragediei, pe respectivul șantier nu se luase nici cea mai elementară măsură de securitate și siguranță a muncitorilor din cele prevăzute de legislația în vigoare. Situație ce a favorizat producerea acestei nenorociri, soldată cu decesul unui om.

Ancheta celor de la ITM Vaslui în acest caz încă nu este finalizată, cercetările continuând până la stabilirea tuturor împrejurărilor și a cauzelor care au condus la producerea accidentului de muncă. La finalizarea cercetării, dosarul va fi înaintate organelor abilitate.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*