Home » Business » Drum din beton pentru locuitorii din zona Deleni – Costești. Investiția se ridică la peste 16 milioane de lei

Drum din beton pentru locuitorii din zona Deleni – Costești. Investiția se ridică la peste 16 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

CJ Vaslui a recepționat primul tronson al drumului Deleni-Costești, proiect care dispune de o finanțare europeană de peste 16 milioane de lei. Deoarece zona este cu alunecări de teren, a fost turnat beton specific pentru circulația rutieră. Drumul era impracticabil, iar la finalizarea investiției se va facilita transportul de călători, mărfuri și servicii care deservesc populația locală, se vor reduce considerabil timpii de deplasare.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a recepționat primul tronson din cadrul proiectului ”Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 245E: DN 24 (Bulboaca)-Zizinca-Deleni-Moreni-DJ245L (Costeşti). Proiectul este repartizat pe două tronsoane: primul tronson are 1,4 kilometri, iar al doilea tronson de 5,74 kilometri. În prezent, la al doilea proiect lucrările sunt în execuție.

Valoarea totală a proiectului se ridică  la suma de 16.550.275 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este în valoare de 15.991.882 lei. Aplicatul proiectului este Consiliul Județean (CJ) Vaslui în parteneriat cu comuna Deleni, iar perioada de implementare este cuprinsă între 27 noiembrie 2018 – 26 ianuarie 2022. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat de CJ Vaslui în luna noiembrie 2018 la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est Piatra Neamț.

Contribuția proprie a județului Vaslui în proiectul ”Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 245E: DN 24 (Bulboaca)-Zizinca-Deleni-Moreni-DJ245L (Costeşti) a fost modificată anul trecut. Astfel, a fost stabilită contribuția reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, în valoare de 342.273 lei, inclusiv TVA, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului în cuantum de 324.160 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului.

Drumul are  o lungime totală de 7,14 kilometri. Proiectul a fost depus în a doua parte a anului 2018 la ADR Nord Est, în cadrul apelului lansat pe POR 2014 – 2020. Apelul vizează creșterea gradului de acesibilitate a zonelor rurale și urbane prin modernizarea drumurilor județene. Apelul se adresează proiectelor de infrastructură rutieră de transport, începute din alte surse de finanțare și care nu sunt finalizate la data depunerii cererii pentru finanțare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: