Home » Administratie » Majoritatea din CL Vaslui vrea să știe cum au fost cheltuiți banii din anul trecut

Majoritatea din CL Vaslui vrea să știe cum au fost cheltuiți banii din anul trecut

Noua majoritate din Consiliul Local (CL) Vaslui a solicitat ca la discutarea bugetului pe 2021, direcțiile care au un buget propriu să prezinte un raport de activitate pe anul 2020. Valentin Dragomir, consilier PNL, a făcut această propunere după ce s-a consultat cu restul colegilor.

„Probabil luna viitoare vom discuta bugetul. Ar fi bine ca fiecare direcție care are un buget propriu votat de CL Vaslui să vină cu un raport de activitate pe ultimul an. Nu să prezinte acest raport, ci să îl transmită pe mail consilierilor locali. Dacă vor fi întrebări, reprezentanții acestor direcții să răspundă. Câți bani au avut în 2020, cum au cheltuit acești bani etc.”, a spus Valentin Dragomir.

În grupul acestor direcții care vor trebui să trasmită acest raport sunt Poliția Locală, Direcția pentru Asistență Socială și Direcția Administrare Piețe, Târguri și Oboare.

Primăria Vaslui are în lucru bugetul pentru anul 2021. Au fost previzionate veniturile care urmează să fie realizate, iar după votarea bugetului consolidat al statului se va trece în linie dreaptă la întocmirea bugetului. Autoritățile locale așteaptă ca ANAF să transmită sumele care vor fi alocate din TVA, impozitul pe venit sau alte surse. La toate aceste surse se adaugă taxele și impozitele locale aferente anului 2021.

Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice. Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*