Home » Local » Braconier mort în timp ce încerca să scape de paznicii de la Barajul Solești!

Braconier mort în timp ce încerca să scape de paznicii de la Barajul Solești!

Bărbatul s-a ascuns în apa rece a barajului vreme de aproape patru ore, lucru ce i-a fost fatal în cele din urmă. 

Sâmbătă seara, apele Barajului de la Solești au făcut o nouă victimă, însă de această dată circumstanțele în care s-a produs nenorocirea sunt cel puțin stupide. Doi bărbați – unul în vârstă de 41 de ani și celălalt de 43 de ani – din satul Șerbotești, comuna Solești, au mers la baraj cu gândul să ”producă” ceva bani pescuind în mod ilegal cu ajutorul unor plase. Au reușit să se strecoare prin capătul barajului și au întins imediat plasele.

O vreme, cei doi braconieri au acționat nestingheriți, însă la un moment dat au fost depistați de paznicii barajului. Din acel moment, între paznici și cei braconieri a început un veritabil joc de-a șoarecele și pisica: când paznicii se apropiau de ei, indivizii traversau imediat pe malul celălalt al barajului și tot așa. Trebuie spus că locul unde au fost surprinși în acțiune cei doi braconieri este undeva spre capătul barajului, înspre satul Șerbotești, unde apa este puțin adâncă. ”Hârjoana” dintre cele două tabere a început undeva în jurul orei 19.15 și s-a întins pe o perioadă de aproximativ patru ore, braconierii sperând că în cele din urmă vor reuși să scape de paznici. Numai că nu a fost așa. După circa patru de traversat barajul prin smârcurile reci din acea zonă, unul dintre bărbați nu a mai rezistat și s-a predat, în cele din urmă, paznicilor. Însă, amicul său, în vârstă de 41 de ani, s-a mai încăpățânat o vreme să iasă la mal și a continuat jocul de-a ”hoții și vardiștii” cu paznicii barajului. Dar, în scurt timp, prietenul său care tocmai ieșise la mal a realizat că ceva s-a întâmplat cu el și împreună cu unul dintre paznici a reintrat în apă să-și caute amicul. Din nefericire, l-au găsit zăcând inert, fără suflare. Timpul mult prea lung petrecut în apa foarte rece a barajului i-a provocat o hipotermie severă și un stop cardiorespirator. Au reușit să scoată pe mal trupul inert al bărbatului, după care au sunat imediat la 112.

”La fața locului s-a deplasat un echipaj TIM care imediat a început procedurile de resuscitare a bărbatului. De altfel, colegii au efectuat aceste manevre inclusiv pe drumul către Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde victima a fost preluată de cei de la Unitatea de Primire Urgențe. Din păcate, cu toate eforturile depuse, în jurul orei 1.46, medicii au fost nevoiți să declare decesul bărbatului”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*