Home » Administratie » Fără bani, dar cu mult optimism. CJ Vaslui declanșează bătălia cu drumurile din pământ și piatră

Fără bani, dar cu mult optimism. CJ Vaslui declanșează bătălia cu drumurile din pământ și piatră

de Dănuț CIOBANU 

CJ Vaslui va demara în zilele următoare campania de primăvară de reabilitare a drumurilor județene. Constructorii vor interveni cu precădere pe drumurile din piatră și pământ, care au avut de suferit pe timpul anotimpului rece. Chiar dacă bugetul din acest an alocat infrastructurii rutiere este cu mult mai mic decât în anii trecuți, conducerea CJ-ului susține că pe toate drumurile se va circula în condiții optime.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va interveni în această primăvată pe toate drumurile județene de piatră și pământ pentru a le reabilita. Tronsoanele de drumuri pe care se vor executa lucrări sunt în zona Bogdana, Deleni, Vinderei, Mușata, Tătărăni-Boțești etc. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că mai multe drumuri sunt în modernizare prin programe naționale de finanțare, un astfel de drum fiind cel de pe direcția Rafaila-Todirești-Țibănești (județul Iași), care va fi asfaltat în prima jumătate a acestui an.

Din nefericire, sumele alocate de la bugetul național pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din județ sunt mai mici decât în anii trecuți. Spre exemplu, la sume defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale în anii trecuți județul Vaslui a primit bugete cuprinse între 15 și 20 milioane de lei, iar în acest an alocările de fonduri sunt de numai 11 milioane de lei.

”Vrem să stabilizăm toate drumurile din județ. Cum vremea ne va permite vom interveni acolo unde este nevoie. Anii trecuți am avut bugete mult mai mari decât în acest an. Când vorbim de cote defalcate din TVA pentru drumuri județene și comunale vorbim despre 2.000 kilometri de drumuri, iar din sumele primite au fost alocați bani și pentru deszăpezire. Chiar dacă bugetul este mai mic noi nu intrăm în panică și vom face tot ce e necear ca cetățenii să aibă o viabilitate bună a drumurilor”, a spus Ciprian Trifan.

Cele 17 proiecte prin PNDL 2 implementate de CJ Vaslui totalizează suma de 180 milioane de lei. Un număr de 13 proiecte vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, trei proiecte privesc reabilitarea unor poduri, iar printr-un proiect se finanțează construcția unui imobil la Școala Inclusivă ”Sfânta Ecaterina” din Huși.

Județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: