Home » Local » Rețea de traficanți de țigări din Bârlad lichidată de polițiști!

Rețea de traficanți de țigări din Bârlad lichidată de polițiști!

Acțiunea a fost derulată de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii bârlădeni au finalizat o acțiune în urma căreia au reușit să destructureze o rețea locală care se ocupa cu traficul ilegal de țigări. Ancheta în acest caz a fost efectuată de ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Pe parcursul a două zile – vineri (11 martie) și sâmbătă (12 martie) – oamenii legii au efectuat șase percheziții domiciliare la adrese de pe raza municipiului Bârlad. Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă în formă continuată. De asemenea, polițiștii au pus în aplicare și un număr de patru mandate de aducere emise pe numele a trei femei, cu vârste cuprinse între 21 și 66 de ani și a unui bărbat, de 61 de ani, toți din municipiul Bârlad.

”În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea stabilirii provenienței, un număr de 25.540 de țigarete, precum și sumele de 2075 de euro și 3680 de lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi fost implicate în activități de deținere, transport și comercializare de țigarete ce prezentau timbru de acciză de Republica Moldova sau fără timbru de acciză. În data de 11 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, față de două persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acestea au fost prezentate Judecătoriei Bârlad care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu. În data de 12 martie, ca urmare a probatoriului administrat, față de o persoană de 66 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, dar, ulterior, Parchetul Bârlad a dispus față de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Față de tânăra de 21 de ani, Parchetul Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*