Home » Local » Spitalul Județean Vaslui derulează proiecte de investiții de zeci de milioane de lei

Spitalul Județean Vaslui derulează proiecte de investiții de zeci de milioane de lei

Consilierii din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui au făcut o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență (SJU). Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a prezentat pe larg consilierilor proiectele de investiții care au fost implementate sau se află în derulare.

Primul proiect cu finanțare europeană a avut o valoare de peste 80 milioane de lei, iar cele trei corpuri de clădire ale spitalului au fost modernizate și dotate cu echipamente medicale performante și paturi.

În prezent se lucrează la noul ambulatoriu, lucrările urmând să fie finalizate până la finele lunii iunie 2021. Finanțarea este asigurată prin CNI de la bugetul de stat și este în valoare de 28 milioane de lei.

Printr-un proiect european, ambulatoriul este dotat cu aparatură medicală în valoare de peste 10 milioane de lei. Peste 80 la sută dintre aceste aparate au fost deja achiziționate și date în folosință cabinetelor aflate în ambulatoriu.

Un alt proiect important este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi. Lucrările sunt executate în proporție de 50 la sută și sunt finanțate de la bugetul local cu 4 milioane de lei. De asemenea, UPU Vaslui va fi extinsă, prin construirea unui corp nou, valoarea proiectului fiind de peste 10,7 milioane de lei, din care contribuția CJ Vaslui este de peste 4 milioane de lei.

„Mizăm pe sprijinul consilierilor județeni pentru a aproba dotarea tuturor saloanelor cu frigidere, televizoare, acces gratuit la internet și minibiblioteci, astfel încât să asigurăm condiții decente și preocupări tuturor pacienților cât stau internați aici. Nu am abandonat nici ideea construirii unui heliport pentru aparatele de zbor ale SMURD și avem în etapa de proiectare construirea unei noi morgi, conform cerințelor actuale de siguranță sanitară”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*