Home » Administratie » Devizul general al bazinului de înot a fost actualizat. Investiția se ridică la 97 milioane de lei

Devizul general al bazinului de înot a fost actualizat. Investiția se ridică la 97 milioane de lei

Consiliul Local (CL) Vaslui a actualizat devizul general, pentru proiectul privind construcția bazinului de înot olimpic. Conform modificărilor legislative, pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de Compania Națională de Investiții (CNI) cu activitățile necesare realizării obiectivelor de investiții, în devizul general al lucrării se vor prevedea cheltuieli forfetare în cuantum de 8% din valoarea devizului. Aceste sume constituie venituri proprii ale CNI.

Astfel, valoarea totală a investiției va fi de 97.129.067 lei (cu TVA). Valoarea finanțată de municipiul Vaslui rămâne aceeași, în cuantum de 1.544.544 (cu TVA). Primăria Vaslui preconizează ca proiectul să intre în execuție în acest an.

„Sperăm să avansăm în continuare cu acest proiect. Așteptăm din moment în moment avizul interministerial pentru investiție și, dacă e nevoie, să aducem clarificări”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În cursul lunii noiembrie 2020, Consiliul Local Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru bazinul de înot olimpic. Investiţia se va realiza pe strada Decebal, în vecinătatea Complexului Sportiv Municipal Vaslui.

Clădirea va fi organizată astfel: subsol – spaţii tehnice; parter- bazin olimpic, bazin antrenamente, bazin copii, birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, holuri de acces; etaj 1 – tribune, birouri, vestiare, grupuri sanitare şi holuri de acces.

De asemenea, pe amplasament se vor amenaja alei pietonale, alei de acces auto, 70 de parcaje pentru autovehicule mici, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3 locuri pentru autocare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: