Home » Local » Caz incredibil la Bârlad: Bebeluș de numai 10 luni răpit de propriul tată!

Caz incredibil la Bârlad: Bebeluș de numai 10 luni răpit de propriul tată!

Individul a amenințat că își va omorî propriul copil, după care se va sinucide. 

Polițiștii bârlădeni au fost puși pe jar astăzi, 17 martie, în urma unui apel 112 prin care au fost sesizați că un copil în vârstă de numai 10 luni a fost răpit chiar de propriul său tată. Apelul disperat a fost făcut de mama copilului, în jurul orei 11.22.

”Din cercetări a reieșit că minorul ar fi fost luat cu forța, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Părinții copilului trăiau în concubinaj, însă de ceva timp erau despărțiți. Bărbatul locuia în localitatea Ghidigeni din județul Galați, iar mama revenise, cu tot cu copil, în orașul natal, respectiv în Bârlad și locuia împreună cu părinții ei. La un moment dat, în cursul zilei de astăzi (17 februarie), femeia a primit vizita fostului partener de viață, între cei doi izbucnind imediat o ceartă. Conflictul a escaladat și într-un acces de furie, bărbatul a înșfăcat bebelușul și a plecat valvârtej din casă, amenințând că își va omorâ propriul copil, după care își va lua și el zilele.

Disperată, mama bebelușului a sunat la 112 și a sesizat poliția despre cele întâmplate. Cum la mijloc era în joc viața unui copil, în scurt timp, au fost alertate și autoritățile din județele învecinate, mai ales că nu se știa sigur încotro se îndrepta răpitorul. În activitățile operative au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați. Din fericire, câteva ore mai târziu (în jurul orei 16.30) au reușit să-l depisteze pe individ în locuința sa din comuna Ghidigeni, județul Galați. La fața locului s-a deplasat inclusiv șeful operațiunii, inspectorul șef al IPJ Galați (comisar șef Cornel Mototolea), precum și șeful Postului de Poliție Ghidigeni, un negociator din cadrul S.I.A.S.- I.G.P.R. și un asistent social din cadrul primăriei locale. În cele din urmă, individul a fost convins să renunțe la intențiile sale și a fost reținut de polițiști, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cât privește bebelușul, acesta a scăpat teafăr și nevătămat, dar fost preluat de autorități și dus la spital pentru a fi examinat medical.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*