Home » Local » Primăria Vaslui a intervenit în zona Dedeman și Lidl. Au fost montate mijloace de securizare a circulației

Primăria Vaslui a intervenit în zona Dedeman și Lidl. Au fost montate mijloace de securizare a circulației

Primăria Vaslui a realizat, ieri, lucrări de montare a unor mijloace de creștere a siguranței traficului rutier în zona marilor magazine Dedeman și Lidl. Pe toată durata efecturării lucrărilor, la fața locului au fost prezente echipaje ale Poliției Locale și Poliției Rutiere. Această intrarea în municipiul Vaslui este extrem de periculoasă pentru participanții la trafic, în ultima perioadă fiind înregistrate în zonă numeroase accidente rutiere.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Vaslui din luna februarie 2021, consilierii au cerut municipalității să adopte o serie de măsuri cu privire la siguranța în circulație.

În zona respectivă se circulă cu o viteză de 70 kilometri/oră. Poate vom interveni cu o hotărâre a Consiliului Local și să reducem viteza la 50 kilometri/oră pe porțiunea respectivă, să evităm accidentele în zonă. Varianta Decebal se va moderniza, iar ieșirile de la Dedeman și Lidl sunt o problemă care se acutizează”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Începând din luna octombrie 2018, o comisie constituită în cadrul Primăriei Vaslui a lucrat la un raport privind fluidizarea traficului și siguranța circulației. Raportul întocmit în urma verificărilor din teren a fost supus dezbaterii publice, cetățenii orașului având posibilitatea de a formula sugestii și de a expune opinii cu privire la problemele de circulație.

Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 – 17.00, în zilele lucrătoare. Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: