Home » Administratie » Cele 45 de construcții din incinta fostei unități militare din municipiul Vaslui vor fi demolate

Cele 45 de construcții din incinta fostei unități militare din municipiul Vaslui vor fi demolate

Primăria Vaslui va demara demolarea celor 45 de construcții aflate pe terenul fostei unități militare. Pentru a realiza obiectivele asumate (complex de servicii comunitare şi un parc) terenul trebuie eliberat de toate aceste construcții care, în prezent, prezintă un grad avansat de degradare.

Prin eliberarea terenului de respectivele construcţii se aduce un plus de imagine zonei respective în mod vizual cât şi prin eliminarea periculozităţii ce o prezintă, în momentul actual având un grad de degradare foarte avansat, unele dintre ele fiind destul de înalte şi din care se desprind bucăţi de tencuială”, se arataă în proiectul de hotărâre.

În cursul lunii aprilie 2018, Guvernul a aprobat transmiterea imobilului 363 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Vaslui, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare care va cuprinde: Direcția de Asistență Socială  – serviciu public, cu personalitate juridică ordonator terțiar de credite, aflată în subordinea primarului, centre sociale și medico-sociale (cantină socială, centru și cămin pentru  persoane vârsta a III-a, adăpost victime violență domestică, adăpost oamenii străzii, centru pentru copii, creșă/grădiniță, îngrijiri paliative, balneofizioterapie), centru cultural, spații și zone de agrement, sală de sport, spații verzi, căi acces, locuri de parcare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: