Home » Local » ”Gemănarii” din Bârlad au ajuns după gratii!

”Gemănarii” din Bârlad au ajuns după gratii!

Cei doi frați gemeni sunt acuzați că au comis o tâhărie și două furturi, însă sunt bănuiți că ar avea la activ mai multe infracțiuni de acest gen.

Recent, doi frați gemeni din Bârlad, ”frați” și într-ale furtișagurilor, au fost depistați de polițiștii bârlădeni și băgați după gratii. Este vorba despre Liviu și Ionuț Panainte, ambii în vârstă de 32 de ani, care sunt acuzați că ar fi comis două furturi și o tâlhărie. Însă, asupra Gemănarilor (cum mai sunt cunoscuți cei doi indivizi) planează suspiciunea că ar avea la activ mult mai multe ”isprăvi” de acest gen, toate comise în perioada septembrie 2020 – martie 2021.

”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a doi bărbați de 32 de ani, din Bârlad, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat.     În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, frații bănuiți de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns într-un imobil aflat în construcție, amplasat pe strada Costache Robu, de unde au sustras unelte electrice în valoare de 7.000 lei. În noaptea de 6 spre 7 martie a.c., bărbații ar fi pătruns și într-o locuință din strada Dochia, de unde au sustras bunuri în valoare de 20 lei. Totodată, polițiștii au stabilit că în data de 14 martie a.c., ora 13:00, persoanele bănuite ar fi deposedat un bătrân de 62 de ani de o sumă de bani și de bunuri alimentare, după ce l-ar fi bruscat și trântit la pământ. Infracțiunea s-a  produs pe digul pârâului „Valea Seacă”, bătrânul nefiind vătămat fizic în urma producerii infracțiunii”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, 19 martie poliţiştii bârlădeni i-au reținut pe cei doi bărbați pentru o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 20 martie, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bârlad, care a decis arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților, mai ales că sunt suspectați că din toamna anului trecut și până în prezent ar fi comis mai multe infracțiuni de acest gen, cele mai multe pe raza cartierului Podeni. Mulți dintre bârlădenii care locuiesc aici s-au plâns că în ultimele șase – șapte luni s-au înregistrat în zonă mai multe furturi. Se pare că suspecții au pătruns în curțile mai multor oameni din acest cartier, de unde au sustras diferite obiecte. Toate acestea au provocat oamenilor o stare de neliniște, mulți dintre ei acuzând că au ajuns să nu se mai simtă în siguranță în propriile lor case. Mai ales că zilele treceau fără ca oamenii legii să reușească să-i prindă pe infractori. În momentul de față, polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Bârlad, continuă investigațiile pentru a stabili întreg ”palmaresul” infracțional al celor doi frați Panainte și, astfel, să afle dacă cei doi se fac (sau nu) responsabili de toate aceste infracțiuni.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*