Home » Local » Cine (sau ce) l-a omorât pe bătrânul din Avrămești?

Cine (sau ce) l-a omorât pe bătrânul din Avrămești?

Anchetatorii așteaptă rezultatele examenului histo-patologic pentru a putea oferi un răspuns la această întrebare. 

Cazul bătrânului găsit fără suflare în week-end-ul trecut, într-o baltă de sânge, pe o uliță din satul Avrămești este departe de a fi elucidat. Dacă într-o primă fază, toate indiciiile îl incriminau pe un consătean în vârstă de 40 de ani (cu care Ionel Gherghe, de 64 de ani, a avut un conflict spontan în seara zilei de 20 martie), în scurt timp ancheta în acest caz a ajuns într-un oarecare impas. Principala piesă lipsă care îi împiedică pe investigatori să își formeze o imagine clară asupra celor întâmplate este imposibilitatea (momentan!) de a stabili însăși cauza decesului victimei. Deși, inițial, s-a mers pe ideea că bietul om și-ar fi dat sufletul din cauza pumnului încasat în plină figură de la consăteanul său, lovitură ce l-a aruncat la pământ și l-a făcut să se izbească cu capul de niște trepte din ciment.

Procurorul criminalist Alice Ruja

”Însă, medicul legist nu s-a putut pronunța cu privire la cauza decesului și, în consecință, s-a solicitat efectuarea examenului histopatologic. Rezultatele acestor analize suplimentare ne vor putea ajuta să stabilim cu exactitate ce anume s-a întâmplat, mai exact ce anume i-a provocat decesul omului. În condițiile actuale, fără acest examen histo-patologic, pot fi luate în calcul foarte multe variante. Inclusiv, spre exemplu, varianta hipotermiei. Dar, repet, vom avea mai multe informații și mai precise după ce vor veni rezultatele analizelor de laborator”, a declarat procurorul criminalist Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui.

Autoritățile au fost alertate chiar la primele ore ale zilei de duminică, 21 martie, când niște localnici l-a descoperit pe Gherghe zăcând fără suflare pe o uliță, în apropiere de locuința sa. În scurt timp, suspiciunile anchetatorilor s-au îndreptat către un individ de 40 de ani, din localitate, cu care bătrânul a avut o altercație în seara zilei de sâmbătă, 20 martie. Cei doi se aflau într-un bar din sat și pe fondul consumului de alcool a izbucnit între ei o ceartă, totul culminând cu un pumn aplicat bâtrânului de către bărbatul mai tânăr. Lovitura a fost destul de violentă, căci bătrânul s-a prăbușit la pământ și s-a lovit cu capul de niște trepte. Victima a reușit să se ridice și să plece din bar, fiind însoțit până acasă de un alt consătean. Din păcate, a doua zi dimineață, în jurul orei 6.45, Gherghe a fost găsit mort, pe uliță, în apropiere de locuința sa.

Deși, într-o primă fază, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior acesta a fost eliberat, fiind cercetat în stare de libertate întrucât anchetatorii nu au (deocamdată!) dovezi solide care să-l incrimineze.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*