Home » Agricultura » Program de succes. Legumicultorii vasluieni au scos pe piață peste 48 de tone de usturoi

Program de succes. Legumicultorii vasluieni au scos pe piață peste 48 de tone de usturoi

Cultivatorii de usturoi din județul Vaslui au primit un ajutor de minimis de la Ministerul Agriculturii în valoare de 98.045 lei. Pentru a primi subvenția de la stat, fermierii au comercializat o cantitate totală de 48.098 kilograme de usturoi, de pe o suprafață de 13.638 de hectare. Anul trecut, pentru programul de susținere a producției de usturoi au fost formulate 17 cereri, din care 12 producători agricoli au îndeplinit condițiile de eligibilitate.

Ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi continuă și în anul 2021. Ministerul Agriculturii a anunțat că valoarea maximă al sprijinului financiar pentru fermieri va fi de 3.000 euro/hectar.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a productiei de usturoi au obligaţia de a obţine o producție de minimum 3 kilograme usturoi/10 metri pătrați (mp), pe o suprafața cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp. Pentru anul 2020, valorificarea producţiei de usturoi s-a efectuat în perioada 1 iulie – 20 noiembrie iar documentele justificative s-au depus la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui până la data de 27 noiembrie 2020”, a spus Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui.

Ȋn ceea ce privește eligibilitatea în acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitanţii au obligaţia de a îndeplini o serie de condiţii: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp – marcată la loc vizibil cu o placă-indicator, să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol, să facă dovada producției realizate prin documente justificative, precum și să deţină registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi cu tratamentele aplicate.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: