Home » Agricultura » Silvicultorii vasluieni vor deschide în acest an șantiere de împăduriri pe 105 hectare

Silvicultorii vasluieni vor deschide în acest an șantiere de împăduriri pe 105 hectare

Direcția Silvică (DS) Vaslui va împăduri în cursul acestui an o suprafață de 105 hectare. Este vorba despre împăduriri integrale pe 41 de hectare, completări pe 37 de hectare și refaceri pe o suprafață de 27 hectare. Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că în campania de împăduriri din această primăvară vor fi deschise șantiere de împăduriri integrale pe 9 hectare, vor fi făcute completări pe 16 hectare și refaceri pe 4 hectare de pădure.

„Pueții care vor fi plantați sunt din producția proprie. Vom împăduri în aproape toate ocoalele silvice: Huși, Bârlad, Brodoc, Băcești și Epureni. Pe lângă personal propriu, la acțiunile de împăduriri vor fi utilizați muncitori sezonieri din localitățile care sunt în apropierea zonelor pe care facem plantări de pueți. Vom planta specii de foioase cum ar fi stejar, frasin, salcie de luncă ”, a spus Cătălin Idriceanu.

Pentru anul trecut, DS Vaslui a realizat un program de împăduriri pe 145 de hectare. La acest program de împăduriri integrale și completări, s-a mai adaugă o suprafață de 410 hectare de regenerări naturale.

Dacă ne raportăm la fondul forestier național al județului Vaslui, care la începutul acestui an era de 72.484 hectare, pădurea reprezintă doar 13,6% din teritoriul județului. Spre comparație, la nivel național, procentul acoperit de păduri este de 26,7% din suprafața țării, în timp ce europenii dețin suprafețe forestiere de 32% din teritoriile naționale.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: