Home » Agricultura » Silvicultorii vasluieni vor recolta în acest an 50 de tone de plante medicinale uscate

Silvicultorii vasluieni vor recolta în acest an 50 de tone de plante medicinale uscate

Direcția Silvică (DS) Vaslui și-a stabilit programul pentru anul 2021, în ceea ce privește recoltarea plantelor medicinale. La fel ca și în anul trecut, silvicultorii vasluieni și-au fixat un program ambițios, care se ridică la 50 tone de plante medicinale uscate.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că plantele vor fi achiziționate de la persoanele fizice care participă la campania de cules, după care vor fi livrate unor agenți economici pe piața internă, cu care instituția a încheiat contracte. Anul trecut, la campania de recoltare au participat peste 2.000 de culegatori.

„Culegem floare de tei, floare de soc și păducel. Ne-am propus să livrăm aceeași cantitate ca în anul trecut, când la campania de recoltare organizată de noi au participat mii de oameni. Pentru un kilogram de substanță uscată așa cum cer beneficiarii, trebuie recoltată o cantitate în verde de cinci ori mai mare. La floare de tei, cetățenii vin și culeg din parchetele unde noi avem lemne de rărituri. Oamenii recoltează floarea de tei, o depozitează în spații aerisite, după care angajații noștri o preiau, o ambalează și o livrează beneficiarilor”, a precizat Cătălin Idriceanu.

Pentru a realiza activitatea de recoltare, DS Vaslui este certificată BIO de către SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional, iar toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: