Home » Administratie » Apă potabilă și canalizare pentru toți bârlădenii! (Foto+Video)

Apă potabilă și canalizare pentru toți bârlădenii! (Foto+Video)

La Primăria Bârlad a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul de reabilitare a sistemului de canalizare și alimentare cu apă din oraș. 

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru Bârlad – reabilitarea sistemului de canalizare și alimentare cu apă – a prins viață. Astăzi, la Primăria Bârlad, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor din cadrul acestui proiect. Ba, mai mult, municipalitatea a eliberat și autorizația de construcție pentru acest proiect, astfel că în maxim o lună vor putea demara lucrările de rigoare.

La conferința de presă care a precedat semnarea contractului de execuție a lucrărilor, au fost prezenți reprezentantul firmei care a câștigat licitația, directorul general al SC AQUAVAS SA Vaslui, Gabriel Beșleagă, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, primarul Bârladului, Dumitru Boroș și Cătălin Buzincu, directorul AQUAVAS Bârlad.

”Drumul parcurs până aici de acest important proiect a fost extrem de anevoios și a pus serios la încercare răbdarea noastră, a celor din administrație, dar mai ales a oamenilor care așteaptă de ani de zile apă, canalizare și servicii de calitate. Dar, acum, parcă nici nu mai contează cât am așteptat și ceea ce este cu adevărat important este să vedem lucrările începute cât mai repede. Avem toate asigurările constructorului că lucrarea se va bucura de toată seriozitatea și mai ales că vom vedea utilaje în teren imediat ce se termină organizarea de șantier. Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră și mă refer aici la cele din proiectul de Mobilitate Urbană, respectiv Epureanu, Dragoș Vodă, General Milea, Mihai Viteazu, Colonel Simionescu Sava, Ioan Popescu și Vasile Pârvan. Acestea vor intra la asfaltare imediat după ce se reabilitează rețelele de apă și canal de pe ele. Totodată, pentru că există un constructor la Proiectul «Fazare», cum l-am numit noi pe scurt, am eliberat urgent și autorizația de contruire, întrucât nimeni nu dorește, sub nicio formă, ca acest obiectiv de investiții să mai întârzie. Vreau să mai spun că proiectul va avea un impact major asupra localității, pentru ca se extinde pe mai bine de jumătate din oraș, motiv pentru care le cerem oamenilor, încă de pe acum, răbdare și înțelegere”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

„Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui”, așa cum este titulatura oficială, are o valoare de peste 66 de milioane de lei (fără TVA). Nu mai puțin de 85% din această sumă este asigurată de Uniunea Europeană, 13% de către statul român, iar bugetul local va suporta restul de două procente. Cartierele din Bârlad vizate de acest proiect sunt: Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară. Principalele lucrări care vor fi executate în cadrul acestui proiect vizează: reabilitarea rețelei de apă – 12,869 km; extinderea rețelei de apă – 35,450 km; reabilitarea rețelei de canalizare – 10,900 km; extinderea rețelei de canalizare – 26,640 km; extindere conducte de refulare ape uzate – 0,819 km; stații de pompare noi pe rețeaua de apă uzată – 5 bucăți; stații de hidrofor -11 bucăți; reabilitare stații pompare apă uzată – 3 bucăți. Termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de luni, calculat din momentul în care se va emite ordinul de începere, document ce va fi emis în următoarele zile. Apoi, executantul lucrărilor va putea să demareze operațiunile legate de organizarea de șantier. Altfel spus, în maxim o lună echipele de lucrători ar trebui să acționeze în teren.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*