Home » Administratie » Buzatu se ține de cuvânt. Proiectul privind exploatarea arborilor în dezbaterea CJ-ului

Buzatu se ține de cuvânt. Proiectul privind exploatarea arborilor în dezbaterea CJ-ului

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va dezbate din nou proiectul de hotărâre privind valorificarea prin licitație publică în plic închis a 233 mc masă lemnoasă pe picior, existentă pe aliniamentele drumurilor județene. Acești arbori au un gad de îmbătrânire avansat și, din această cauză, trebuie declanșată exploatarea acestora. În acest sens, s-a încheiat un contract de prestaţii silvice între Romsilva prin Direcţia Silvică și CJ Vaslui pentru arborii de pe raza ocoalelor Silvice Brodoc, Băcești, Vaslui, Bârlad și Huși. Se propune ca prețul de pornire al licitației pentru masa lemnoasă pe picior, existentă pe aliniamentele drumurilor județene, să fie de 49,24 lei/mc, fără TVA.

Proiectul privește patrimoniul, iar pentru aprobarea acestuia este nevoie de două treimi din voturile consilierilor județeni. Consilierii liberali nu sunt de acord cu licitarea masei lemnoase, ci doresc ca arborii să fie livrați gratuit UAT-urilor. În consecință, proiectul a fost respins la ultima ședință a CJ-ului.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că pentru tăierea copacilor trebuie achitate niște sume și apoi ar trebui ca lemnul să fie dat gratuit UAT-urilor. Mai mult, există posibilitatea ca suma solicitată de societatea care taie copacii să fie mai mare decât valoarea masei lemnoase și, de aceea, conducerea CJ-ului nu este de acord cu acordarea gratuită a lemnului către UAT-uri. După respingerea proiectului, Dumitru Buzatu a spus că va veni în fiecare ședință cu acest proiect până când va fi aprobat.

„Așteptăm vremea bună să eliberăm terenul. Nu putem ține proiectul strategic în loc, din cauza acestei probleme. Sunt zeci de mii de oameni care așteaptă ca lucrările să demareze, iar executanții așteaptă ca noi să facem treaba aceasta. O să comunic lucrurile acestea fiecărui UAT, voi da dispozițiile necesare pentru înlăturarea arborilor pentru a continua proiectul strategic. Masa lemnoasă va fi depozitată, ca să fie la dispoziția noastră pe viitor”, a spus Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: