Home » Local » Doi ”Polițiști de Onoare” la IPJ Vaslui!

Doi ”Polițiști de Onoare” la IPJ Vaslui!

Agent șef adjunct de poliție Andreea Lungu și comisarul – șef Vasile Porcișanu au primit aceste distincții cu ocazia Zilei Poliției Române.

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui au fost desemnați ”Polițiști de Onoare” pentru întreaga activitate depusă în cursul anului trecut. Este vorba despre agent șef adjunct de poliție Andreea Lungu, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui și comisarul șef de poliție Vasile Porcișanu, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

”Această distincție le-a fost oferită în semn de apreciere pentru profesionalismul și vocația cu care și-au îndeplinit misiunile încredințate, motivați de o puternică încredere în valorile umane atât de necesare desfășurării cu demnitate și onoare a profesiei de polițist. Cu același prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui (SAS), a fost acordată o plachetă aniversară, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea structurii speciale de intervenție. Activitatea a doi colegi care au 20 de ani de vechime neîntreruptă în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost și ea evidențiată”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tot cu aceeași ocazie, au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 93 de poliţişti (23 de ofiţeri şi 70 de agenţi de poliţie), iar pentru merite deosebite, înainte de îndeplinirea termenului, 12 poliţişti (2 ofiţeri şi 10 agenţi de poliţie). Totodată, 117 poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări și mulţumiri scrise.

Poliția Română a împlinit pe 25 martie 2021 nu mai puțin de 199 de ani de atestare documentară.  Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit din cauza măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: