Home » Administratie » Investițiile realizate prin PNDL 2 încep să dea roade. Podul de la Doagele a fost finalizat

Investițiile realizate prin PNDL 2 încep să dea roade. Podul de la Doagele a fost finalizat

În cursul acestei săptămâni a fost făcută recepția la podul din apropiere de satul Doagele, comuna Dragomirești. Podul a fost reabilitat în totalitate prin implementarea proiectului ”Proiectare și execuție pod din beton armat pe DJ 241C”. Consiliul Județean (CJ) Vaslui a obținut finanțare prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală 2, valoare investiției ridicându-se la peste 1,14 milioane de lei.

„Este un obiectiv care ne-a dat mari bătăi de cap ani la rândul, mai ales în perioadele ploioase, când apele de pe versanți se strângeau la acest pod, care, de cele mai multe ori, era inundat, devenind impracticabil. Am reușit, într-un final, să construim un pod la standardele actuale, prin Programul de dezvoltare locală, iar Consiliul Județean a contribuit cu cota de cofinanțare, astfel că cetățenii din Doagele nu vor mai trăi cu teama că vor fi izolați de localitatea reședință de comună. În cel mai scurt timp, atunci când vremea se va încălzi, vom asfalta și cei 12 km de drum, care face legătura cu județul Bacău. Firma din București, care a câștigat licitația, a preluat amplasamentul și va trece la treabă”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: