Home » Administratie » Proiectul de apă și canal lasă în urmă străzi desfundate și noroi. Primăria Vaslui cere cetățenilor să fie toleranți

Proiectul de apă și canal lasă în urmă străzi desfundate și noroi. Primăria Vaslui cere cetățenilor să fie toleranți

de Dănuț CIOBANU 

Derularea proiectului de apă și canal începe să nemulțumească tot mai mulți cetățeni ai municipiului Vaslui. După intervențiile constructorului, străzile rămân desfundate și cu șanțuri, iar oamenii sunt nevoiți să circule prin noroi. Municipalitatea solicită cetățenilor să fie toleranți și să înțeleagă că vremea nu a permis finalizarea lucrărilor. Autoritățile locale promit că firma care realizează lucrările va asfalta străzile desfundate și tot deranjul din prezent va dispărea.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a avut o ședință de lucru cu firma care realizează reabilitarea sistemului de apă și canal. Municipalitatea a solicitat constructorului clarificări în ceea ce privește o serie de probleme legate de implementarea acestui proiect.

În primul rând, autoritățile locale au cerut un program clar în ceea ce privește punerea în funcțiune a rețelelor de apă și canal pe străzile unde aceste lucrări au fost finalizate. De asemenea, Primăria Vaslui a cerut ca pe toate străzile unde au avut loc lucrări în cadrul proiectului, constructorul să refacă infrastructura și să toarne asfalt.

O altă problemă este legată de gradul de acoperire al acestor investiții. Cum proiectul a fost întocmit în urmă cu șase ani, în prezent au apărut construcții noi care au nevoie de serviciul de apă și canal. Pentru ca toate aceste locații să dispună de sistemul de apă și canal, municipalitatea va face investiții de la bugetul local pentru ca străzile să fie dotate în totalitate cu rețele noi. La nivelul municipiului Vaslui este vorba despre 5,5 kilometri de rețele de apă și 6 kilometri de rețele de canal pe diferite străzi care vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local.

Pe e altă parte, implementarea programului de apă și canal nemulțumește tot mai mulți cetățeni din municipiul Vaslui. După ce lucrările de instalare a conductelor sunt finalizate, constructorul nu mai asfaltează zonele unde carosabilul a fost spart, lucru care îngreunează serios traficul rutier.

„Vremea ne creează probleme și îngreunează activitatea de construcții. Cetățenii să fie toleranți și să aibă răbdare pentru că se lucrează pe străzi la apă și canal, dar vremea nu a permis definitivarea acestora. Sunt străzi desfundate, cu șanțuri de la lucrările ca rețelele de apă. În perioada următoare se vor face lucrări de refacere a carosabilului, iar străzile respective vor avea tot ceea ce este necesar”, a spus Vasile Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Însă, cum era de așteptat, criza de muncitori a afectat și acest proiect.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: