Home » Administratie » Cele patru școli din comuna Dragomirești vor fi finalizate până la data de 1 septembrie 2021

Cele patru școli din comuna Dragomirești vor fi finalizate până la data de 1 septembrie 2021

Una din prioritățile investiționale ale Primăriei Dragomirești pentru acest an este finalizarea celor patru școli din satele  Popești, Poiana Petrei, Doagele și Rădeni. Școlile vor fi modernizate la standarde europene și vor fi dotate cu centrale termice proprii și grupuri sanitare în interior. Constructorii lucrează la toate cele patru investiții, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Cele patru proiecte vizează demolarea și construcția unei școli noi în satul Popești, reabilitarea școlii din satul Poiana Petrei, reabilitarea școlii din satul Doagele și reabilitarea școlii din satul Rădeni.

Prezent la ședința Asociației Comunelor din România – Filiala Vaslui, Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că partea de cofinanțare care trebuie asigurată pentru cele patru proiecte privind reabilitarea școlilor este de 12 miliarde de lei vechi.

„Sunt mulțumit de bugetul din acest an. Speră să acopăr cofinanțările din aceste sume pentru proiectele de dezvoltare: școli drumuri etc. În mare sunt mulțumit. Prioritatea numărul unu pentru acest an este școala, să finalizăm proiectele de modernizare, iar unitățile de învățământ să funcționeze la parametri de siguranță. Toate aceste clădiri vor avea acoperișuri noi, centrale termice proprii și vor fi izolate termic. De asemenea, vor fi montate în interior grupuri sanitare, pentru a putea primi avizele necesare de la Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a spus Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: