Home » Administratie » CJ Vaslui pregătește relansarea execuției proiectului Centrului Cultural Județean

CJ Vaslui pregătește relansarea execuției proiectului Centrului Cultural Județean

Consiliul Județean (CJ) Vaslui lucrează la documentația privind proiectul de la fosta Casă a Armatei. După ce contractul cu firma care a realizat o parte  din lucrări a fost reziliat la sfârșitul anului trecut, acum se proiectul este pregătit pentru o nouă licitație.

„Lucrăm la refacerea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, în vederea deschiderii unei noi licitații publice pentru adjudecarea lucrărilor de execuție. Proiectul -Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional se derulează prin PNDL 1”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

La finalul anului trecut, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție.

În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție. Guvernul a aprobat la finalul anului 2020 prelungirea contractelor PNDL I cu până la 2 ani. Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091 lei; bugetul local: 474.049 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: