Home » Administratie » Municipiul Vaslui va încheia un parteneriat cu orașul Chișinău, capitala Republicii Moldova

Municipiul Vaslui va încheia un parteneriat cu orașul Chișinău, capitala Republicii Moldova

Municipiul Vaslui va parafa un acord de cooperare cu municipiul Chișinău, capitala Republicii Moldova. Decizia municipalității vine după ce săptămâna trecută Consiliul Local Vaslui a aprobat un acord între municipiul Vaslui şi orașul Anenii Noi, Raionul Anenii Noi din Republica Moldova. Vasile Pavăl, primarul municipiul Vaslui, a precizat că a avut discuții cu edilul Chișinăului și se pregătește documentația pentru acest moment.

„Cum timpul ne permite vom încheia un parteneriat cu Chișinăul. Putem dezvolta proiecte între cele două UAT-uri. Interesul nostru în Republica Moldova este de a dezvolta obiective în comun. Republica Moldova a fost și poate rămâne parte a României Mari și trebuie să intensificăm relațiile cu comunitățile din țara vecină”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiul Vaslui.

Săptămâna trecută a fost încheiat un acord de cooperare între orașul Anenii Noi, din Republica Moldova și municipiul Vaslui. Oraşul Anenii Noi a colaborat cu Consiliul Judeţean Vaslui în domeniile cultură şi educaţie, dezvoltând parteneriate de succes. Cu municipiul reședință de județ se au în vedere dezvoltarea de proiecte în domeniile economic, social, cultural, învăţământ, sportiv, transport, turism, agricultură.

Prin această colaborare, cele două autorităţi locale vor pune în practică obiectivele comune propuse, vor stabili parteneriate la nivel local, vor face schimb de opinii, de idei şi de experienţe şi vor pregăti şi implementa, la nivel local, activităţi şi proiecte comune, vor încuraja progresul comun în toate domeniile vieţii economice și sociale.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*