Home » Agricultura » Cele patru baterii antigrindină din județul Vaslui au lansat în luna mai 56 de rachete

Cele patru baterii antigrindină din județul Vaslui au lansat în luna mai 56 de rachete

Ministerul Agriculturii informează că în perioada 22-28 mai 2021, din punctele de lansare ale unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, au fost lansate 305 rachete antigrindină, pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție. Unitatea de la Iași a tras în  22-28 mai un număr de 23 rachete, iar în perioada 15 aprilie – 28 mai un număr de 121 rachete. Unitatea din Iași asigură cu 12 puncte de lansare protecția culturilor agricole în județele Iași și Vaslui.

La nivelul județului Vaslui, în data de 14 mai 2021 s-au lansat 16 rachete de la punctul de lansare Codăești, 7 rachete de la Solești, 10 rachete de la Crețești și 23 de rachete de la punctul de lansare Bunești-Averești.

Începând din anul 2018, în județul Vaslui sunt funcționale patru baterii antigrindină în localitățile Bunești-Averești, Cretești, Solești și Codăești cu o arie de protejare de aproximativ 70.000 hectare.

Ministerul Agriculturii a investit aproape jumătate de milion de euro în cele patru baterii antigrindină. Investițiile au fost făcute de către Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipita]iilor. Fiecare punct de lansare de combatere a grindinei a costat peste 100.000 de euro.

Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor protejează în acest an o suprafață de aproximativ 1.500.000 hectare, prin funcționarea unui număr de 65 de puncte de lansare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut