Home » Local » Ioana Mihăilă relansează campania de vaccinare din Vaslui. Ministrul Sănătății a lăudat un primar PSD

Ioana Mihăilă relansează campania de vaccinare din Vaslui. Ministrul Sănătății a lăudat un primar PSD

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut astăzi un tur de forță în județul Vaslui, pentru a spijini campania de vacninare anti COVID-19. După ce în prima jumătate a zilei ministrul a participat la caravana de vacninare din Rebricea, după amiază a fost prezent la maratonul de vaccinare, desfășurat în municipiul Vaslui la sediul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare”.

După ce a discutat cu unii cetățeni care s-au vaccinat și a vizitat spațiul alocat fluxurilor de vaccinare, Ioana Mihăilă a făcut o serie de declarații presei locale. Ministrul a transmis vasluienilor să se vaccineze, că doar așa putem reveni la viața de dinainte de pandemie, doar așa putem să ne vizităm familiile și să socializăm în siguranță.

„Astăzi am început vacinarea în comuna Rebricea, unde avem un exemplu de primar PSD, care a reușit să mobilizeze cetățenii și a înțeles că sănătatea e mai importantă decât altceva. Împreună cu Prefectura și DSP Vaslui a reușit să organizeze două campanii de vaccinare în comună și lucrurile merg foarte bine. Din ce am auzit de la medicul de familie din Rebricea și din Vaslui, efectele vaccinăriii se resmit. Deja medicii de familie care sunt cei mai apropiați  de comunitate și de pacienți simt că numărul de pacienți infectați este din ce în ce mai mic. E clar că e o speranță pe care o avem în perioada următoare”, a precizat ministrul.

Marcel Lăudatu, prefectul județului Vaslui, a salutat prezența ministrului în susținerea campaniei de vaccinare din zona rurală și din urban.

„Astăzi, la maratorul de vaccinare, cetățenii răspund în mod pozitiv. Este vorba de a doua doză. Ne bucurăm că este interes din partea cetățenilor și ne dorim mai multă participare. Ne dorim să ne reluăm viața de dinainte de pandemie, astfel încât să putem să reparăm ce s-a distrus până acum și ziua de mâine să fie cum era în urmă cu un an și jumătate”, a spus prefectul.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut