Home » Administratie » O nouă șansă! Proiectul Centrului Cultural Județean Vaslui este la a treia licitație publică

O nouă șansă! Proiectul Centrului Cultural Județean Vaslui este la a treia licitație publică

Proiectul – Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional a fost lansat în licitație publică. Consiliul Județean (CJ) Vaslui a finalizat refacerea documentației privind investiția de la fosta Casă a Armatei, proiect care la această dată este realizat în proporție de 60%.

„Am refăcut indicatorii tehnico economici ai proiectului Centrului Cultural Județean. Avem alocată finanțarea de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL 1, iar perioada de execuție a fost prelungită cu doi ani. Dacă nu se vor face contestații, în două luni vom da ordinul de începere. Ne dorim să reîncepem lucru la această investiție, care a durat ceva mai mult și sper să o realizăm”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

La finalul anului trecut, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție.

În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu ISU și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091 lei; bugetul local: 474.049 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: